Clatite aperitiv

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2013 | 9785 vizualizari

 

Cu spanac, sau sfecla, umplute cu branza sau branza si somon afumat, servite cu masline, rosii si ceapa verde...nu pot fi altfel decat delicioase...dau in scris :))))...sau, poate ma credeti pe cuvant de bucataras ? :D

 

INGREDIENTE

Clatite cu spanac:

  • 200 gr faina
  • un bol spanac
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi

Clatitele cu sfecla:

  • 200 gr faina
  • 1 sfecla potrivit de mare
  • 250 gr iaurt grecesc( 10% am pus eu)
  • 50 ml ulei ( vegetal)
  • 2 oua
  • sare( cam trei prafuri)
  • 3 catei mari de usturoi
  • Ulei pentru prajit

Umplutura:

  • 350 gr telemea de vaca( eu am pus Hochland)
  • in jur de 6 linguri iaurt
  • marar
  • somon afumat( daca doriti)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.

Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.

Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand.

Clatitele se coc in mod obisnuit in tigaia foarte bine incinsa si unsa cu putin ulei   uniform. Se intorc cand sunt gata si apoi se lasa putin la racit. 

Pentru umplutura de branza se va amesteca bine cu o furculita telemeaua cu iaurtul si mararul.

Ficare clatita se va umple dupa dorinta cu crema de branza si daca va place cu bucatele de somon afumat.

Sper sa va placa :)

TIPS-URI

1

Aveti grija ca tigaia sa fie bine incinsa cand turnati compozitia

2

O alta varianta de umplutura ar fi cea de ciuperci sau cea de pui cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

13.11.2013, 09:04

Multumesc draga mea...au fost o nebunie

Valclaudia 1

12.02.2014, 06:49

Doamne, cat de bine arata! Astea chiar trebuie incercate!

Panacris 1

02.09.2014, 17:44

Cum de le-am ratat???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu dovlecei si branza